ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı,

Çocuk geliþimi ve eðitiminin önemini benimseyen,

0-12 yaþ çocuklarýnýn geliþim özelliklerini tanýyýp alýþkanlýk ve gereksinimlerini konusunda bilgi kazanmýþ olan onlarýn sorunlarýný giderici önlemler alabilen, özel eðitime gereksinim duyan çocuklarý tanýyýp, bu çocuklar için uygun eðitim ortamý düzenleyebilen, anne saðlýðý konusunda bilinçli olan,

0-12 yaþ çocuklarýnda görülebilen hastalýklarýn belirtilerini, korunma yollarýný ve bakýmýný bilen ilk yardým konusunda bilgi ve beceri kazanan,

Okul öncesi eðitim kurumlarýnda program hazýrlayýp uygulayabilen bu çocuklarýn geliþim düzeylerini ve geliþen teknolojiye uygun eðitim oyuncaklarý hazýrlayabilen kullandýðý makine, araç-gerecin basit yapým ve onarýmýný yapabilen,

ÇalşþtIðý iþ yerinde günlük menü yiyecekleri ilkelerine uygun hazýrlayabilen,

Kendi alanýndaki mesleki ve teknik becerilerini kullanarak iþ yerinde ve çevresindeki sorunlarý çözümleyebilen,

Teknolojik geliþmelere açýk giriþimci, problem çözme becerisine sahip, çevresiyle uyumlu iliþkiler kurabilecek nitelikte teknik eleman yetiþtiren bir alandýr.

Misyonumuz;
Gelecekten kaygýyla bahsettiðimiz þu zamanda, geleceðimizin teminatý olarak gördüðümüz çocuklarýmýzýn saðlýðý kadar eðitimleri de önemlidir. Eðitim merdiveninin ilk basamaðý olan Okul Öncesi Eðitim burada daha da önem kazanmaktadýr. Ýyi bir eðitimde her yönüyle iyi yetiþmiþ bir okul öncesi öðretmeniyle olur. Ýþte bizim amacýmýz; her yönüyle kaliteli olan bir okul öncesi öðretmeninin temellerini artmaktýr.

Kimler bu bölümü seçebilir?

- Çocuklarý seven ve onlarla olmaktan mutluluk duyanlar.

- Sabýrlý, güler yüzlü, adil ve mantýklý davranýþlara sahip olanlar.

- Ýkna kabiliyeti olanlar.

- Ýyi bir gözlemci olanlar.

- Çocuklarý iyi tanýyýp onlarýn ihtiyaçlarýný bilenler.

- Konuþmasý düzgün, pratik, enerjik ve el becerisi iyi olanlar.

Bölümümüzü bitiren her öğrenci;

1. Çocuk Geliþimi Bölümüne (Ön Lisans) sýnavsýz geçiþ yapabilirler.

2. Açýk Öðretim Fakültesinde Anaokulu Öðretmenliðine gidebilirler.

3. Çocuk Geliþimi ve Öðretmenliðine gidebilirler.

4. Anaokulu Öðretmenliðine gidebilirler.

5. Okul Öncesi Öðretmenliðine gidebilirler.

6. Çocuk Geliþimi ve Eðitimi Bölümüne gidebilirler.

7. Özel eðitime Muhtaç Çocuklar Öðretmenliklerine gidebilirler.

8.Bu bölümleri tercihlerine yazdýðý zaman ÖSS sonuçlarýna göre ek puan alabilirler.

Bölümümüzü bitiren her öðrenci üniversiteye gitmek istemezse;

1. Çalýþan annelerin sayýsý arttýkça çocuk bakýcýsýna daha çok ihtiyaç duyulmaktadýr. Diplomalý, eðitimli, bilgili bir çocuk bakýcýsý olabilirler.

2. Anasýnýflarýnda ve anaokullarýnda yardýmcý öðretmen olarak çalýþabilirler.

3. Her þeyden önemlisi bebek büyütmek ve yetiþtirmek konusunda bilinçli birer ebeveyn olarak eþlerini yönlendirip çocuklarýný iyi bir þekilde yetiþtirebilirler.

Yayın: 22.01.2013 - Güncelleme: 11.01.2018 12:23 - Görüntülenme: 1083