TEKİRDAĞ / MURATLI - Muratlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Nis

Eyl

Okulumuzun sorumluluk sınavları 12.09.2023-19.09.2023 tarihleri arasında Muratlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Anabinasında (Eksun yanı) yapılacaktır. Tüm öğrenciler okul kılık kıyafetin uygun, kalem ve silgisiyle sınavlara katılacaktır. (Sınav için ayrıca okuldan kalem ve silgi verilmeyecektir.)

Haz

Okulumuzda sene başında hazırlanmış olan okul gelişim planı kapsamında çalışmalar yapılmaktadır. Gelişim planımıza göre yaptığımız çalışmalar aşağıda maddeler halinde verilmiştir.

1. Milli ve manevi değerlerimizin eğitim aracılığı ile yeni nesillere aktarılması için gerekli çalışmaların yürütülmesi adına bir plan dahilinde Değerler Eğitimi çalışmaları yapılmıştır.

2. Özel eğitim sınıfı öğrencilerimiz bilim şenliğine katıldı.

3. "Meslek Lisesi Öğrencileri Hayata Dokunuyor" projesi kapsamında birlik, beraberliği artırmak için çalışmalar yapıldı.

4. Rehber Öğretmenimiz tarafından öğrencilerimize Teknoloji Bağımlılığı Eğitimi verdi.

5. 12. Sınıf öğrencilerimize Destekleme ve Yetiştirme Kursunda tekrar testleri çözülmüştür.

6. Rehber Öğretmenimiz ve 12.Sınıf öğrencilerimiz ile öğrencilerimizi sınava teşvik etmek için üniversite tanıtım günlerine katılım sağlandı.

7. Okulumuz bünyesinde düzenlenen çeşitli turnuvalar sonucunda emsallerine göre başarılı çalışmaları ile ön plana çıkan, olumlu ve örnek davranış sergileyen öğrenciler madalya kazanmaya hak kazanan öğrencilerimiz ödüllendirilmiştir.

8. Okul Rehber Öğretmenimiz Reyhan KILIÇ ve ilgili müdür yardımcısı İsmail ARSLAN tarafından okulumuz 11.Sınıf öğrencilerimize program türleri arasında geçiş hakkında bilgi verildi.

9. Öğrencilerin devam-devamsızlık durumlarının periyodik olarak izlenerek okul mesaj sistemimizden düzenli olarak bilgilendirme yapılmaktadır.

10. Öğrencilere yönelik okuma alışkanlığı ve bilincini kazandırmak, onlara kitap okumayı sevdirmek ve Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanabilmeleri için  Her Kitap Bir Dünya Projesi kapsamında İl Müdürlüğü tarafından seçilen 2023 kitapları okulumuz öğretmen ve öğrencileri tarafından okundu ve birlikte tahlil edildi.

11. Öğrencilere yönelik okuma alışkanlığı ve bilincini kazandırmak, onlara kitap okumayı sevdirmek ve Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanabilmeleri için  Her Kitap Bir Dünya Projesi kapsamında Okul İçi Okuma Saatleri hazırlanmış ve bu saatler doğrultusunda kitap okuma etkinliklerimiz gerçekleşmektedir.

12. Tübitak Bilim Fuarları 4006 A, 4006 B Bilgilendirme ve Planlama Toplantısı yapıldı.

13. Rehber Öğretmenimiz tarafından özel eğitim öğrencilerimize Mahremiyet Eğitimi verdi.

14. Okulumuz öğrencilerine İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi verildi.

15. Rehber Öğretmenimiz , TYT_AYT_YDT sınavlarının tanıtımı yapılarak sınav sürecinde başarıya giden yolda izlenecek yöntemler ve EBA Akademik Destek kullanımı anlatttı.

16. Okulumuzun bahçesine özel eğitim öğrencilerimiz çin eğitsel oyun alanları ve spor alanları hazırlandı.

17. Disiplin vakalarının en aza indirilmesi için okul rehber öğretmenimiz tarafından Stres ve Stresle Başa Çıkma Eğitimi verilmiştir.

Kas

Tekirdağ Eğitimde Kaliteyi İyileştirme Ağı (TEKİR-AĞ) Projesi kapsamında öğretmenlerimiz ile verilen anket linki paylaşılarak Mesleki Aidiyet Ölçeği uygulandı ve sonuçlara TEKBİS sistemi üzerinden ulaşıldı.

Eyl

Başvuru esnasında aşağıda belirtilen belgelerin dışında belge istenmesi, eksiksiz belge ile başvuru yapılmasına rağmen hizmetin belirtilen sürede tamamlanmaması veya aşağıdaki tabloda bazı hizmetlerin bulunmadığının tespiti durumunda ilk müracaat yerine ya da ikinci müracaat yerine başvurunuz.

Nis

2017-2018 Eğitim öğretim yılı 2. Dönem Veli Bilgilendirme Toplantısı 18 Nisan Çarşamba Günü Ziraat bankası karşısındaki Çıraklık Eğitim Merkezimizde saat 15:00 da yapılacaktır. Sınıf, Alan ve Öğrenci durumlarının detaylı görüşülebileceği öğrencilerimize ait ara karnelerin dağıtılacağı ve tüm öğretmenlerimizin hazır bulunacağı toplantıya tüm velilerimiz davetlidir.