KİMYA TEKNLOJİLERİ ALANI

KİMYA TEKNOLOJİSİ ALANI

ALANIN AMACI: Alanında yetkin ve kendine güvenen.öğrenmeyi özümsemiş

Çok yönlü ve bağımsız düşünebilen toplumsal sorumluluk bilincine sahip bireyler yetiştirmek.Ayrıca bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilecek,üretilen bilgilerin topluma yayılmasını katkıda bulunabilecek özellikleri kazandırmak.

BÖLÜMÜ TERCİH EDECEK ÖĞRENCİLERDE BULUNMASI GEREKENLER ÖZELLİKLER

1.Fen ve matematik derslerinde başarılı olmak
2.Deneysel çalışmaları sevmek
3.El becerisi bulunmak
4.Katılımcı takım ruhuna sahip olmak
5.Doğa olaylarına ilgi duymak
6.Sentez ve analiz konularına,zihinsel ve pratik çalışmalara yatkın olmak

Günümüzde kimya sanayinin kullanılmadığı alan hemen hemen yok gibidir .Çevremize baktığımızda her yerde kimyanın bir bölümünü görmemiz mümkündür

ÇALİŞMA ALANLARI

· Kimya teknisyenleri kimyasal maddelerle mamul veya yarı mamul,azot,gübre,demir,çelik,yağ,sabun,deterjan,boya,tuz,petrol,tekstil,içki,kozmetik,vs. gibi

· Endüstri alanlarında

· Hastanelerde ve özel klinik laboratuarlarında

· Belediye ve kamu kuruluş laboratuarlarında

KİMYA BÖLÜMÜ DERSLERİ

· Temel kimya

· Anorganik kimya

· Analitik kimya(nitel-nicel)

· Organik kimya ve uygulaması

· Organik ve anorganik kimya sanayi

· Temel kimya laboratuarı

· Anorganik kimya laboratuarı

· Analitik kimya lab.

BÖLÜMLE İLGİLİ ACIKLAMALAR

Bölümümüzde kimyanın her kolunda teorik dersler verilmekte ayrıca laboratuarlarda bu bilgiler uygulamalar olarak tekrar edilmektedir.

10,sınıflar laboratuar çalışmaların da öğrenciler lab. Kullanacakları cam ve kimyasal malzemeleri tanırlar.lab. düzenli çalışmayı öğrenirler ayrıca temel kimya dersine ait konuları uygulama imkanı bulurlar.

11. sınıfta analitik kimya,anorganik kimya ve organik kimya olmak üzere kimyanın bu dalında teorik gördükleri dersleri uygulama imkanı bulurlar.

12.sınıf öğrencileri ilimizdeki fabrika ve işletmelerde 2dönem staj yaparak isletmeleri,lab. Ortamları,fabrikaları tanırlar ve uyum içinde çalışmayı öğrenirler.

Yayın: 22.01.2013 - Güncelleme: 11.01.2018 12:26 - Görüntülenme: 2875