TEKİRDAĞ / MURATLI - Muratlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Haz

SENE SONU SORUMLULUK SINAVLARI 6-7-8-9 HAZİRANDA YAPILACAK

May

Kut'ül Amare Zaferi'nin 107. yıl dönümünü kutlama programımız okul idaremiz, öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

May

Okulumuz öğrencilerinin gelecekte işletmelerde mesleki eğitim yapacakları çalışma ortamlarına şahitlik edebilmesi, fabrikadaki departmanları daha yakından tanıyabilmesi, okulda teorik derslerin uygulama safhasında nasıl işlediğini daha yakından gözlemleyebilmesi ve teknisyen, tekniker, mühendis, yöneticiler ile  direkt olarak iletişim kurulabilmesi adına A.C Elektrik ve Akpa Kimya'ya  gezi düzenledi.

Ayrıca, hali hazırda fabrikada staj gören 12. sınıf öğrencilerimiz gezi sürecinde gözlemlenerek, yapılan çalışmalardan öğrencilerimiz vasıtası ile de bilgi alındı.

Bu vesile ile okulumuzu misafir eden fabrika yöneticilerimize ve çalışanlarına teşekkür ederiz.

May

Eğitim-öğretim yılı içerisinde Her Kitap Bir Dünya projesi kapsamında İl Müdürlüğü ya da okul tarafından seçilmiş olan kitaplardan birinin öğretmenler ve idareciler tarafından okunarak, birlikte kitaplar üzerinde bilgi alışverişi yapılmıştır.

Kas

Okulumuz öğretmenlerine yönelik yapılan aidiyet anketine göre zayıf halkamız olan çalışanların motivasyonunu arttırmak amacıyla yemek organizasyonu okul idaresi olarak planlayıp gerçekleştirdik. Yemek organizasyonunda karşılıklı sohbet edilip yemekler yenildi. Öğretmen arkadaşlarımız etkinlikten memnun ayrıldı ve sık sık bu tür organizasyonların yapılması konusunda fikir beyan ettiler.

Kas

Ulusumuzun önderi, kurtarıcısı,başöğretmeni Mustafa Kemal Atatürk'ü bir 10 Kasım'da daha gurur, hüzün ve özlemle anıyoruz.

Okulumuzun bahçesinde düzenlenen törende 09.05 'te tüm öğrenci ve öğretmenlerimizle  Atamiza saygı duruşuna geçildi.Ardından okulumuz öğretmeni Özgün BECENEN'in hazırlamış olduğu programla anma törenine devam edildi.

Ekm

Muratlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin hazırlamış olduğu ve 2019 yılında kabul edilen ve okul tarihinde bir ilk olan Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği (KA102) kapsamında 2019-1-TR01-KA102-067859 numaralı (Yeni Nesil Teknolojiler ile Mesleki Eğitim Güçleniyor) projelerini, 2022 yılında Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag 'ta ve Romanya'nın başkenti Bükreş'te staj yaparak tamamladı.

Ekm

2022-2023 Eğitim öğretim yılı Okul Aile Birliği genel kurul toplantısı 19.10.2022 tarihinde saat 15:30 da çıraklık eğitim binamızda gerçekleştirilecektir. Tüm velilerimizin katılımını önemle rica ederiz.

Eyl

9.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE TERCİHLER ÖNCESİNDE OKULUMUZDA MEVCUT OLAN ALAN/BÖLÜMLERİN TANITIMI YAPILDI.

Mesleğim hayatım nedir?     Bir yol haritası niteliği taşıyan Mesleğim Hayatım Portalı'nın mesleki ve teknik eğitime erişimin geliştirilmesine, kapasitesinin artırılmasına, eğitim sektörünün toplumla ve iş dünyası ile ilişkilerinin geliştirilmesine ve nitelikli işgücünün istihdamının sağlanmasına katkıda bulunmasını ümit ediyoruz.

MESLEĞİM HAYATIM PORTALI İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYABİLİRSİNİZ.

Eyl

Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2022 sonuçlarına göre lisans, ön lisans, açık öğretim fakültesi ve yetenek sınavıyla öğrenci alan bölümlere yerleşen öğrenci istatistiki bilgiler.

2022 YILI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YERLEŞTİRME BİLGİLERİ

Eyl

2022-2023 eğitim-öğretim yılı 12 Eylül 2022 tarihinde başlayacak ve 16 Haziran 2023 tarihinde sona erecek.

2022-2023 eğitim ve öğretim yılında yarıyıl tatili 23 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılacak.

14-18 Kasım 2022'de birinci, 17-20 Nisan 2023'te ikinci ara tatil yapılacak.

Ayrıca ikinci ara tatil, 21 Nisan'da başlayacak Ramazan Bayramı tatiliyle birleşecek.

Eyl

SORUMLULUK SINAVLARI 13 EYLÜL SALI - 16 EYLÜL CUMA TARİHLERİNDE AŞAĞIDAKİ TAKVİME GÖRE YAPILACAKTIR.

Eyl

12-18 Eylül 2022 TARİHLERİNDE YAPILACAK OLAN SORUMLULUK SINAVLARINA KATILMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİMİZ DİLEKÇELERİNİ EN GEÇ 7 EYLÜL ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 13:00 A KADAR OKUL İDARESİNE TESLİM ETMELİDİRLER.

Haz

2021-2022 Eğitim Öğretim yılı Haziran Dönemi Sorumluluk Sınavları 09-16 Haziran Tarihleri Arasında Yapılacaktır.